DONGGUAN KODI PRECISION TECHNOLOGY CO.,LTD

Hoe CNC-werktuigmachines te behouden

Tijd vrijgeven: 2021-09-07 14:11:58  Hits: 20

De sleutel tot preventief onderhoud van CNC-machinehulpmiddelen is het dagelijks onderhoud te versterken. Het onderhoud omvat dagelijks, wekelijks, maandelijks, kwartaal- en semi-nannual-controle. Het preventieve onderhoud van CNC-bewerkingsmachinehulpmiddelen is als volgt:-


1. Dagelijkse inspectie van CNC-machine-gereedschappen

 

its hoofdprojecten omvatten hydraulisch systeem, spil smeersysteem, rail smeersysteem, koelsysteem en luchtdruksysteem. Dagelijkse controles zijn gebaseerd opnormale voorwaarden voor elk systeem. Bij het testen bij het testen van het proces van het spilmeersysteem, moet de POWER-lamp op zijn en moet de hydraulische pompnormaal worden uitgevoerd. Als het elektriciteitslampjeniet komt, moet de spil in een gestopte staat blijven en contact opnemen met de mechanische ingenieur. Reparaties maken.

 2. Wekelijkse inspectie van NC-machine-gereedschap

 its Hoofdartikelen omvatten machine-gereedschap onderdelen en spil smeersysteem, wekelijkse controle moet correct zijn, in het bijzonder Machine-gereedschapsonderdelen moeten worden verwijderd ijzeraanvulling en extern puin.

 3. Maandelijkse inspectie van NC-machinetools

 

-

hain check de voeding en luchtdroger. Ondernormale omstandigheden is denominale voedingsspanning 180 220 volt en is de frequentie 50 Hz. Als er enige afwijking is, moet het worden gemeten en aangepast. Luchtdrogers moeten eenmaal per maand worden verwijderd, schoongemaakt en geassembleerd.

4. Kwartaal inspectie van CNC-machine-gereedschap 

&De kwartaal inspectie wordt voornamelijk uitgevoerd van drie aspecten: machinebed, hydraulisch systeem en spilmeersysteem. Bijvoorbeeld, bij het controleren van het bed, hangt het af van de vraag of denauwkeurigheid en hetniveau van de draaibank aan de vereisten van de handleiding voldoen. Als er een probleem is,neem dan onmiddellijk contact op met de mechanische ingenieur. Als er een probleem is met de inspectie van het hydraulische systeem en het spilmeersysteem, wordt vervangen#

101; 60L en 20Lnieuwe olie respectievelijk en maak ze schoon.

 

-5. Semi

annual inspectie van CNC-machine-gereedschap

 

after een halve jaar, het hydraulische systeem, spindelmeersysteem en x-as van de machine moeten worden geïnspecteerd. Als er problemen zijn, moet het worden vervangen door eennieuwe olie en vervolgens schoongemaakt. Nadat we volledig bekend zijn en de kennis van preventief onderhoud beheersen, moeten we ook een dieper begrip ennoodzakelijk beheersen van de oorzaak en de behandeling van abnormale verschijnselen in het oliedruksysteem. Wanneer de oliepomp bijvoorbeeldniet sproeit, is de druk, de druk is abnormaal en is er lawaai, we moeten weten wat de belangrijkste reden is en wat de overeenkomstige oplossing is.

 

De oorzaken en behandeling van Abnormale verschijnselen van het oliedruksysteem moeten worden begrepen uit drie aspecten:

 (1) De belangrijkste redenen waarom de oliepompniet injecteert olie kan lage brandstoftankniveau, oliepomp omgekeerd, lage snelheid , hoge olierviscositeit, lage olietemperatuur, filterblokkering, het volume van de zuigpijp is te groot, olie inlaataanzuiging, schacht en rotorschade, enz. Er zijn overeenkomstige oplossingen voor de belangrijkste oorzaken, zoals tanken, bevestigingspunten, vervanging

101; ment wanneer de pomp is omgekeerd, enz.&#

(2) abnormale druk betekent dat de druk te hoog of te laag is. Er zijn veel belangrijke redenen, zoals onjuiste drukinstelling, slechte spoelwerking van drukregelklep, abnormale drukmeter, lekkage van het oliedruksysteem enzovoort. Oplossingen omvatten demontage en reiniging volgens specifieke drukinstellingen, het vervangen vannormale meters en het controleren van elk systeem op hun beurt. 

(3) ruis wordt voornamelijk gegenereerd door oliepomp en klep. Wanneer de klep ruis heeft, is de reden dat de stroom denominale standaard overschrijdt, moet de stroom op de juiste manier worden aangepast. Wanneer de oliepomp lawaai heeft, zijn er veel redenen en overeenkomstige oplossingen, zoals hoge viscositeit en lage olietemperatuur, de oplossing is om de olietemperatuur te verbeteren; Wanneer er bubbels in de olie zijn, moet lucht uit het systeem worden vrijgegeven.

 

voorgaand: De grote reden waarom CNC-hardwar...

volgende: No